WSZYSTKO TO CO SIE DZIEJE NA FORUM
na warunkach:
1.chcialbym zebyscie sie przeniesli do nas bo mam duzo pkt dyplomacji
2.sojusz sayans dostaje 2 pozycje chcialbym jezeli to mozliwe
przywodca i sekretaz
niewiem co jeszcze
NAPEWNO DOBRA ZABAWA
Nowy użytkownik
hmmm; myślę że oferta dla nas średnia; są 5 miejsc pod nami;
chociaż - moze warto prześledzić ich wojny i punkty w generałach;
myślę, że sprawa jest otwarta
Jestem przeciwny naszemu wejściu do ich sojuszu na ich warunkach,natomiast nie mam nic przeciwko ich wejściu do naszego sojuszu na naszych warunkach.Mały jest jest szefem i on powinien zabrać głos jako pierwszy,Marija twojego pełnego zdania też nie znamy.
Popieram zdanie klimy.
Omawiany sojusz jest za nami w generalce i nie "przystoi" nam wiązać się na ich warunkach.
Moglibyśmy zaproponować im nasze, ale pojawia się kwestia zarządzaniem o wiele większym sojuszem. Nie wiadomo czy nasz dowódca będzie chciał się tym zajmować (a może ktoś inny - z całym szacunkiem dla Małego - to taka tylko moja mała myśl "niegroźna"), bo pochłonie to jeszcze więcej czasu niż dotychczas, a wiadomo, każdy z nas ma swoje obowiązki i chyba zgodzicie się ze mną że uczestnictwo w Ikariam większość z nas traktuje przede wszystkim jako dobrą zabawę. Im większy sojusz tym większa logistyka (znam takie słowo?) i kolejne godziny przed kompem ;/
No chyba że przyłączymy się do innego, dużego sojuszu z czołówki i w naszym rejonie będziemy samodzielną "komórką organizacyjną" z dużą swobodą podejmowanych decyzji. (to tylko pomysł, który mi przyszedł do głowy właśnie przed chwilą)
Ale się rozgadałem, może niepotrzebnie w tym temacie.
Pozdrowienia wszystkim.
jako że zostałem wywołany do odpowiedzi.....
co do połączenia sojuszy raczej nie... ponieważ kiedyś była już poruszana sprawa połączenia sojuszy...
dla przypomnienia:
MAŁY001 napisał:
Witam
obecnie mamy propozycje przyłączenia sie do trzech sojuszy i sa nimi:
OK31
Średnia punktów 235,742
-CV-
Średnia punktów 124,077
MRD
Średnia punktów 192,371
A poniżej przedstawiam mapę naszego swiata z zaznaczonymi sojuszami
Prosze o przemyślenie calej sprawy i wyrazenie swojego zdania czy przystępujemy do innego sojuszu??
Jeśli tak to do którego??
w sondach wzięło udział 8 osób i wszyscy jednogłośnie stwierdzili ze nie chcą połączenia (ja nie głowowałem) a jak widać owe sojusze były wyżej jak my... a teraz chcecie połączenia z sojuszem gorszym od nas gdzie dowódca jest gracz co punktów ma mniej niż średnia punktów wszystkich nas. mało tego ich przywódca jest o 15 godzin od nas
poniżej mapka z rozmieszczeniem naszych sojuszy (kolor biały to MORF a jasno zielony to Syjans):
ja generalnie jestem na nie... nie dlatego ze stracę przywództwo bo jeśli ktoś chce to mogę mu je przekazać ale nie chce żeby ktoś kto ma takie doświadczenie i punkty (jak poniżej) zarządzał sojuszem który wspólnie budowaliśmy.
Punktacja ich przywódcy i sekretarza
# Gracz: _Arask7_
# Sojusz: -SS-
Total Score: 353,444
Military Score: 3,839
Gold Score: 496,756
Punktacja ich generła:
# Gracz: Romber
Total Score: 92,336
Military Score: 2,718
Gold Score: 70,870
Punktacja ich dyplomaty:
# Gracz: krzyniuw
Total Score: 258,307
Military Score: 2,338
Gold Score: 439,034
Tyle ode mnie...
Decyzja należy do Was...

Witam,
dziekuje wszystkim, ktorzy poswiecili swoj drogocenny czas i oddali swoj glos w ankiecie. Dziekuje szczegolnie Naszemu Przywodcy za tak dokladne naswietlenie sytuacji.
pozdr Marysia